Particuliere Opleidingen

Samen Leren verzorgt ook opleidingen voor particulieren. Wilt u uw beheersing van de Engelse taal uitbreiden of juist aanleren? Samen Leren kan u daarbij ondersteunen.

Zo bieden wij Engelse cursussen voor ieder niveau. Van beginners tot gevorderden.

Binnenkort worden de particulier cursussen uitgebreid met andere talen, zoals Duits en Frans. Via deze pagina houden wij u daarvan op de hoogte.

Cursus Engels voor beginners en gevorderden en Zakelijk Engels.

Half september start Samen Leren een cursus Engels voor beginners en gevorderden.

De cursus Engels vooral gericht op het toepassen van vaardigheden. Er wordt gebruik gemaakt van een boek (Camebridge) en een reader waaruit diverse opdrachten worden gemaakt. Deze opdrachten worden samen besproken met de cursusleider en de andere cursisten.

Dit is bedoeld om de cursisten meer zelfvertrouwen te geven en vooral de praktische vaardigheden te verbeteren. Een deel van de lessen wordt besteed aan theoretische onderbouwing. (grammatica uitleg en woordenschat)

De nadruk ligt vooral op spreken, luisteren, schrijven, vocabulair en grammatica. Er is ook een mogelijkheid om de lessen aan te passen aan de behoeften van de cursisten.

Voor wie?

Bedoeld voor zowel cursisten die al goed zijn in Engels, maar hun vaardigheden willen verbeteren, als de cursisten die moeite hebben met Engels en meer zelfvertrouwen moeten opbouwen. De lessen zijn ook geschikt voor bedrijven waar werknemers zich moeten kwalificeren. De lessen worden op verschillende niveaus aangeboden.

Zeer geschikt voor

  • degene die voor lange tijd naar het buitenland verhuizen
  • degene die zich beter verstaanbaar willen maken in het buitenland
  • als je beter wilt communiceren met familie en/of vrienden uit het buitenland
  • werkgerelateerd/zakelijk Engels
  • vakantie doeleinden

Deelname en kosten

Beginners 1 en beginners 2

Gevorderden en Zakelijk Engels groepscursus: 195 euro voor tien weken betaling in termijnen mogelijk)

Individueel: Kosten 32,50 per uur

De cursus duurt 10 weken en wordt 1 keer per week gegeven op dinsdagavond of woensdagavond eventueel bij voldoende aanmeldingen ook op maandagavond.

Tijd: 2 uur per keer van 19:15 tot 21:15 uur 

Overige informatie

Plaats: dichtbij het centrum van Papendrecht

Locatie: Wederik 1 (tegenover Apollo Hotel - zie ook de contactpagina voor routebeschrijving)

Groep: kleine groepjes,veel persoonlijke aandacht.

Docent: De cursusleider is een bevoegd docent met ruime ervaring


Bij genoeg deelname gaat de cursus begin september van start.
Voor vragen of aanmelden kunt u contact opnemen met Samen Leren op 078-6427700 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In augustus/september zijn de intake en kennismakingsgesprekken. Tijdens de kennismakingsgesprekken wordt door middel van een Instaptoets het niveau bepaald. Hiervoor krijgt u een uitnodiging.

Elke cursist krijgt bij voldoende deelname een certificaat.

Cursus Engels Beginners 2015

Half september start de cursus Engels voor beginners 1 en 2 De cursus Engels vooral gericht op het toepassen van vaardigheden. Er wordt gebruik gemaakt van een boek en reader waaruit diverse opdrachten worden gemaakt. Deze opdrachten worden samen besproken met de cursusleider en de andere cursisten.

Dit is bedoeld om de cursisten meer zelfvertrouwen te geven en vooral de praktische vaardigheden te verbeteren. Een deel van de lessen wordt besteed aan theoretische onderbouwing. (grammatica uitleg en woordenschat)

De nadruk ligt vooral op spreken, luisteren, vocabulair en grammatica.

Voor wie?

Cursisten die moeite hebben met Engels maar ook meer zelfvertrouwen moeten opbouwen.

Na de basiscursus is het mogelijk door te stromen naar een hoger niveau.

Cursusduur: tien weken

Cursus Engels Gevorderden

Half september start Samen Leren een cursus Engels voor gevorderden voor iedereen die basiscursus 1 en basiscursus 2 heeft afgerond.

De cursus Engels voor gevorderden is vooral gericht op het toepassen van vaardigheden die geleerd zijn in de basiscursussen. Er wordt gebruik gemaakt van een boek en van een reader waaruit diverse opdrachten worden gemaakt. Deze opdrachten worden samen besproken met de cursusleider en de andere cursisten.

Een deel van de lessen wordt besteed aan theoretische onderbouwing zoals grammatica en schrijven.

De nadruk ligt vooral op spreken, luisteren, vocabulair en grammatica.

Voor wie?

Bedoeld voor zowel cursisten die goed zijn in Engels, maar hun grammaticale vaardigheden en schrijfvaardigheid willen verbeteren. Ook zeer geschikt voor cursisten die hun zelfvertrouwen willen verbeteren.